Externalizare IT

 

1. Administrare servere LINUX

Avantajele utilizarii unui server Linux ca sistem securizat şi fiabil pentru separarea reţelei locale de Internet pot fi garantate post-instalare numai dacă se face o întreţinere atentă a serverului.

Aceasta implică pe de o parte actualizarea promptă şi sistematică a tuturor componentelor software care asigură funcţionarea serverului, iar pe de altă parte o monitorizare atentă a funcţionării şi „stării de sănătate” a tuturor serviciilor, pentru ca orice problemă să fie sesizată înainte ca ea să devină critică.

Administrarea implică:

-monitorizarea permanentă tip 24×7 a bunei funcţionări a serverelor
intervenţia rapidă în cazul detecţiei unor probleme
-securizarea firewall-ului pus în lucru la beneficiar, atît împotriva posibilelor atacuri din Internet cît şi relativ la prevenirea virusării sau compromiterii staţiilor din reţeaua locală
-actualizarea permanentă a componentelor soft de pe server, pentru o funcţionare sigura

În afară de cele mai sus, abonamentul lunar de administrare server Linux pe care îl oferă EBM include permanenta disponibilitate de a colabora cu beneficiarul în reconfigurarea serviciilor de pe server astfel încît acestea să se muleze cît mai bine pe necesitati, respectiv de a adăuga servicii sau funcţionalităţi noi dacă acest lucru se doreşte sau devine necesar.

2. Administrare servere WINDOWS

  • Monitorizare continua a serviciilor care ruleaza pe server (smtp, pop3, http, ftp, etc.) si a parametrilor de functionare ai serverului (incarcare procesor/memorie, spatiu liber pe harddisk, contorizare trafic in retea, monitorizare conexiune la Internet, etc.).
  • Securizare comunicatii de date in cadrul firmei si catre/dinspre exteriorul ei.
  • Solutii de salvare centralizata si regulata a datelor informatice.
  • Imbunatatiri permanente ale sistemului de operare si aplicatiilor instalate (upgrade-uri), in functie de problemele de securitate aparute si de facililitatile noi introduse.
  • Oferim inclusiv solutii de administrare de la distanta care utilizeaza sistemul de operare Microsoft. Solutia de administrare este eficienta in scopul de a reduce costurile de mentenanta presupuse de angajarea unui administrator de server.
  • Utilizam ultimele tehnologii aparute pentru a asigura rezultate optime.

3. Suport Comunicatii

Specialistii EBM pot administra securitatea retelei locale si a echipamentelor care asigura accesul calculatoarelor din reteaua dumneavoastra la internet.

Puteti creste eficienta si productivitatea departamentelor interne prin implementarea de politici si restrictii in accesarea internetului, anuland posibilitatea accesarii paginilor web care pot irosi timpul productiv, aducand astfel un plus de valoare companiei.

De asemeni, puteti creste eficienta departamentelor, punandu-le la dispozitie modalitatea de accesare a resurselor interne din companie intr-un mod securizat (aplicatii, documente, etc), fara ca reprezentantii companiei sa fie la birou, acestia folosindu-se de reteaua internet disponibila.

4. Suport On Site

In functie de necesitatile tehnice ale clientilor, putem asigura prezenta in permanenta sau part-time a unui specialist in cadrul companiei clientului.

Astfel, specialistul EBM poate interveni in timp util pentru solutionarea eficienta a unei disfunctionalitati sau a unei neconformitati tehnice.

In acest mod se pot evita pierderile financiare si orice situatie ivita se poate rezolva in cel mai scurt timp.

Expertii nostri sunt comunicativi, deschisi si orientati spre solutii, fapt pentru care multi dintre clienti prefera solutionarea problemelor tehnice alaturi de un specialist IT, in locul unei abordari de la distanta.

5. Suport Remote

Echipa tehnica a EBM este alcatuita din oameni pregatiti temeinic sa solutioneze in cel mai scurt timp orice problema ivita la unul din clienti.

 

Prin furnizarea informatiilor complete referitoare la o disfunctionalitate ivita la echipamentele clientului, personalul nostru poate accesa remote si remedia aproape orice problema indiferent de platforma folosita, fie ea Windows, Mac sau Linux, in cel mai scurt timp, intr-un mod profesional si securizat, fara a mai implica alte costuri cu deplasarea la client.

Prin serviciul de suport remote puteti creste productivitatea departamentelor dumneavoastra, oferindu-le in acest mod posibilitatea unor raspunsuri prompte la problemele ivite si evitand astfel situatiile neplacute de intarziere sau blocare in cursul executarii sarcinilor de serviciu.

6. Suport si Administrare Securitate

In cadrul companiilor, cel mai important segment este reprezentat de securitatea si confidentialitatea datelor. Informatiile interne trebuie protejate atat impotriva accesului necontrolat de catre angajatii companiei, cat si de accesul neautorizat din exteriorul acesteia.

Echipa noastra de experti in securitatea informatiei va poate ajuta in securizarea documentelor prin introducerea de politici si reguli prin care se poate limita si controla accesul la informatiile sensibile, in functie de departamente si structura angajatilor.

De asemeni, putem administra solutii de securitate externa avansate, administrarea fiind asigurata de specialisti cu certificari Cisco si Fortinet.

Specialistii nostri configureaza si monitorizeaza in mod proactiv echipamentele. In cazul in care se ivesc disfunctionalitati in functionarea echipamentului sau in furnizarea serviciului de internet, se genereaza tichete in mod automat, astfel incat echipa noastra poate interveni in timp util pentru solutionarea problemei.