Necesitatea unui audit IT

Feb 2, 2017

Chiar daca sistemele si echipamentele companiei dumneavoastra functioneaza in parametri normali, acest lucru nu inseamna ca nu sunt supuse vulnerabilitatii sau a ineficientei operative.

Este de luat in calcul ca, periodic, la recomandarea furnizorului de servicii IT sa se faca un audit prin care sa se urmareasca gradul de uzura al echipamentelor de lucru, politicile de acces ale persoanelor din companie la informatii sensibile, gradul de protectie al sistemelor de calcul, si respectarea intervalelor de backup.

Datorita faptului ca multe dintre echipamente functioneaza un numar mare de ore neintrerupt, este bine sa se verifice starea tehnica a acestora, deoarece prin utilizarea excesiva exista riscul deprecierii acestora si implicit riscul pierderii datelor.

De asemeni, datorita faptului ca in multe companii sunt alocate drepturi si politici de acces multor persoane, exista riscul de scurgeri de informatii sensibile si confidentiale. De aceea este bine ca periodic sa se verifice drepturile de acces si sa fie restrictionate pe cat posibil pentru a putea tine sub control aceste informatii.

Pentru mai multe informatii despre importanta unui audit IT va rugam sa ne contactati folosind unul din reperele din pagina de contact.

Colaborand cu noi, compania dumneavoastra se va dezvolta intr-un mod rapid si in siguranta, economisind timp si bani.

CONTACT

0372 254 781

BLOG